Persoane interesate

joi, 2 noiembrie 2017

Lumina face dintr-o casă, „acasă”!


Lumina face parte din viața noastră. 
Atunci când venim pe lume se folosește sintagma „A văzut lumina zilei”,  iar atunci când părăsim scena vieții, adesea se spune ,,S-a stins, drum bun în lumină...”. 
Între aceste momente se desfășoară viața noastră. Viață pe care aproape trei sferturi o trăim tot în lumină. Lumină solară, naturală și lumină artificială. Dacă prima ne este dăruită de soare, în schimb lumina artificială este o creație a omului. 
În urmă cu cinci milenii, omul cavernelor descoperea focul dătător de căldură, dar și de lumină, iar de atunci iluminarea a evoluat continuu, ajungând astăzi ca o singură apăsare de buton să ilumineze un oraș întreg...

Să fie lumină.... 

Lumina artificială este indispensabilă omului modern în toate activitățile sale, mai ales acum, în perioada rece, când suntem nevoiți să căutăm căldura și liniștea casei. Pentru că lumina face oamenii să se simtă în siguranță și mai fericiți, sporind confortul interior al căminului.
Consider că degeaba o casă este scump mobilată și decorată, iar culorile sunt în armonie perfectă,  dacă lumina nu pune în valoare aceste lucruri. Este nevoie de mici trucuri pentru a face dintr-o casă „acasă”. 
Din această necesitate a apărut pe piața de profil,  SavElectro, care folosește puterea binefăcătoare a luminii pentru sporirea confortului, atât în spații publice, în spații profesionale, cât și în casele particulare. Ofertele satisfac cele mai exigente gusturi în materie de iluminat interior: corpuri de iluminat, becuri clasice sau cu led, spoturi, proiectoare, prize și întrerupătoare, prelungitoare, etc..
De pildă, în privința iluminatului interior, în casa mea, am căutat mereu acel aer de „vechi”..., mi se pare mie că dă o nuanță de intimitate, căldură și moliciune interiorului, preferatele mele din categoria corpuri de iluminat vintage, fiind lampadarele de podea. 
Așezat pe o podea din parchet natural, lângă o măsuță de cafea și o canapea pufoasă, un lampadar vintage te va îmbia la visare și  reverie. Din punct de vedere al designului, un astfel de corp se armonizează perfect cu un bec vintage, ansamblul rezultat încadrându-se în decorul elegant și rafinat al unui interior mobilat în stil retro.

Și s-a făcut lumină...

   
4 trucuri folosite în materie de iluminat:

1. O cameră va părea mai mare, dacă va avea toate cele patru colțuri iluminate uniform;
2. O cameră va crea iluzia de lungime, dacă este foarte iluminată pe unul din pereții laterali;
3. O cameră va părea mai înaltă, dacă se folosesc corpuri de iluminat înguste și verticale;
4. O atmosferă intimă poate fi obținută, dacă iluminatul se bazează doar pe lampadare și veioze, creând insule de lumină.
           
Octavian Paler spunea : „Nu disprețui niciodată lucrurile mici. O lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric”. 
Dar, cum omenirea a evoluat continuu înlocuind lumânarea cu becul, concluzia o tragem singuri...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu