Persoane interesate

joi, 8 martie 2018

Scrisoare Soniei



Dragă Sonia,
cred că vrei să știi de ce am ales fotografia cu mânuța ta din cele 17 fotografii realizate de Horia Manolache și însuflețite de Gabi Toma în cadrul proiectului „Mână cu mână”.
Îți voi spune...
Pentru că mânuța ta seamănă izbitor de mult cu mânuța fetiței mele. Aceleași degete firave cu unghiuțe mici și rotunjite...
Iubesc mânuța ta întinsă către noi ca o chemare, ca o invitație disperată, ca un strigăt de ajutor...
Iubesc gândurile și dorințele tale de copil oropsit, iubesc visurile tale cuminți, așezate și atât de pământene!
Știi câtă tristețe răzbate din toate aceste dorințe simple? Tu nu visezi vacanțe exotice de mii de euro, nu -ți dorești haine sau jucării scumpe, nu-ți dorești nici măcar dulciurile atât de râvnite de orice copil...
Ai visuri mature, de om încercat greu de soartă, responsabil și cu picioarele pe pământ.


Ai încredere, Sonia, ele se vor îndeplini într-o bună zi grație baghetei magice pe care o mânuiești cu atâta îndemânare!
Nu-ți dori să fii invizibilă... tu ești atât de puternică, de vizibilă, de palpabilă. Sufletul tău e tare deși aparent are atâta fragilitate!
Fii tare, fetiță! 
Pictează în continuare stele lucitoare și lună mută, picuri colorați de ploaie și iepurași haioși gata să răsară din mânecă ori din joben. Minunile îți sunt accesibile, doar trebuie să le culegi asemeni ciorchinilor de cireșe din pomul dorințelor!
Dacă vrei, tu poți face și munții să vorbească, darămite păpușile tale tăcute! Dă frâu liber încrederii, cunoașterii și vei fi împlinită!


Dă-mi mânuța, Sonia... 
Te voi prinde de ea și-mi voi dori să nu-ți mai dau drumul niciodată. Să fim alături, împreună, inseparabile și invincibile!
Tu să devii educatoare și eu să-ți fiu alături în orice năzuință!”

Scrisoarea de mai sus este scrisă pentru micuța Sonia, o fetiță de 9 ani, aflată într-un centru de plasament alături de alți copii instituționalizați.
Campania „Mână cu mână” militează pentru ajutor din comunitate îndreptat către copiii din centrele de plasament pe care îi consideră copii normali și cu viitor.
Prin „Mână cu mână” se strâng fonduri din donații pentru ajutorarea acestor copii în afara centrelor de plasament.
Copiii din centre de plasament nu sunt doar cifre reci și nici nu constituie probleme de rezolvat, ci sunt viitori adulți în societatea noastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu